נעמי גלילי - מרצה ומנחה הורים וזוגות, מתמחה במשפחות חדשות.

שיחה משפחתית

קו נעמי גלילי

שיחה שמטרתה לכנס את כל בני הבית לשיח משותף

מה נידון בשיחה משפחתית?

התנהגות מפריעה שאנחנו רוצים להפסיק, גיוס לשיתוף פעולה בפעולות יומיומיות בבית, גבול חדש, תכנון שבועי – פעילויות משפחתיות משותפות, תכנון חופשה, בגיל בוגר יותר – שיתוף שבועי של בני הבית בשבוע שחלף .

מטרה:

ילד שמשתפים אותו, מתייעצים ומתאמים איתו ציפיות מרגיש חשוב, אהוב, מסוגל ובעל ערך. כל אלו יחד מחזקים את תחושת השייכות שלו למשפחה, מעלים את הדימוי העצמי שלו ותורמים ליחסים טובים עם ההורים.

כללים לשיחה משפחתית

  • כל בני הבית לוקחים חלק בשיחה (כולל תינוקות בסל קל)
  • משך השיחה יותאם לגילאי הילדים (לילדים עד גיל 5 לערך, משך השיחה ינוע בין 10-15 דקות)
  • מציאת זמן "מתאים" – כל זמן מתאים, ובלבד שהכנו מראש את כל המשתתפים
  • יצירת הזמנה – היו יצירתיים: כתבו, ציירו, הזמנה אישית לכל בן משפחה או הזמנה כללית שתיתלה על דלת הבית, שלחו ווטסאפים/מסרונים למתבגרים תוך התחשבות בעיסוקיהם ותכנון הזמן שלהם. בקרב מתבגרים, כבוד הדדי הוא מפתח ליחסים. כהורים למתבגרים, יהיה עליכם לייצר את התקשורת באופן המכבד את השלב ההתפתחותי בו הם נמצאים – שלב הנפרדות וגיבוש אישיות. עליכם להתמיד בהבעת רצונכם לקשר באופן מבין ומכבד את היותם בני אדם בעלי סדר יום ופעילויות משל עצמם.
  • תדירות – שיחה משפחתית היא כלי לתחזוקת אוירה נעימה בבית. לפיתוח והדגמה של תקשורת יעילה, תרגול במיומנויות שיח כמו הקשבה, הסבר, דחיית סיפוקים, תיווך רצונות, ראיית האחר, יחסי גומלין ועוד. האידיאל הוא שיחה משפחתית אחת לשבוע. כשילדים רכים וצעירים (עד גיל 5 לערך) , הם מתפתחים ללא הרף. בהתאמה לכך, מתפתחות היכולות שלהם, המיומנויות שלהם והצרכים שלהם מאתנו כהורים. זהו טווח גילאים קריטי, בו אנחנו כהורים יכולים להשפיע על מערכות היחסים בבית, ללמד דרכים לפתרון בעיות, לשדר אכפתיות ודאגה, לבנות יחסים של אמון בינינו לבין הילדים והכי חשוב – ללמד אותם להאמין בעצמם. לא רק לאמר להם שמה שהם אומרים חשוב, אלא להדגים. בשיחה משפחתית, בין היתר,  נפתח רעיונות כמו הגמשה/התאמה של חוקים בבית. כשילד מורגל בשיחה משפחתית, הוא יוכל ליזום אחת כזו בעצמו כשירגיש, לדוגמא, שהוא רוצה ללכת לישון אחרי השעה 20.00.
  • חלוקת תפקידים – תחושת מועילות, תרומה ואחריות אישית מרכיבות בעיקרן את תחושת השייכות של כל אדם ובכל מקום. כאן יש לנו הזדמנות להביא את התחושות הללו, החיוניות בעיקר להבניית בטחון עצמי, הלכה למעשה, בביתנו. כשמשפחה מורגלת בקיומה של שיחה משפחתית בפרקי זמן קבועים, יחולקו תפקידים למשתתפים בשיח, ואלה יוחלפו בתורנות משיחה לשיחה. תפקידים לדוגמא: יצירת הזמנה לשיחה, עריכת השולחן ופינויו בתום השיחה, הנחיית השיחה, כתיבת תקציר השיחה במחברת משפחתית (ילדים צעירים בתורם, יאיירו לאחר השיחה את הנכתב).

להצטרפות אל קבוצת הווטסאפ " שיתוף של שבת"  – לחצו כאן

נעמי גלילי

נעמי גלילי - ליווי משפחות והדרכת הורים

מוסמכת מכון אדלר ואשת חינוך בכירה. נעמי עוסקת בהדרכה הורית בקבוצות ובאופן פרטני בקליניקה בקריות ובת"א, מרצה במסגרות שונות להורים וזוגות צעירים. אני מזמינה אתכם להתלוות אלי במסע להפיכת אתגרים אלה של תחילת הדרך, לדרך של התפתחות, גדילה, אהבה, רוגע וביטחון.
שתפו עם הורה:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מאמרים בנושא הדרכת הורות

הגעתם עד לכאן, אז בואו נדבר...

קו נעמי גלילי